Röllkeresan 2017

Nordvästra Skånes Orkidésällskap

Röllkeresan 2017

Bussresa till Öppet hus hos Röllke i Stukenbrock

 

Fredagen den 9 juni kl 07.00 steg 18 förväntansfulla resenärer på bussen från Resteamet vid VälaPlantor för resan till Röllke.

I Löddeköpinge, Bulltofta och Hyllie hämtades ytterligare medlemmar från NSO och SYS upp så när vår eminente chaufför Lennart styrde bussen mot Öresundsbron var vi 38 passagerare ombord.

 

Efter en behaglig färd genom Danmark och en lugn överfart med färjan från Rödby till Puttgarden gick resan vidare genom norra Tyskland till Stukenbrock dit vi anlände ca 17.00. Vi checkade in på Senne Hotel Garni som erbjöd fina, ljusa rum åt oss.

 

Efter ett par timmars vila (eller vad man nu ägnade sig åt) promenerade de allra flesta av oss den korta sträckan till Gasthof Zur Post där vi åt en gemensam middag.

 

Lördag morgon, efter en god och riklig frukost, styrdes bussen till Röllke där vi kunde beskåda och inhandla plantor  från såväl Röllke som från andra odlare i Tyskland och dessutom från så långt bort liggande länder som Taiwan, Filippinerna och andra länder i Sydostasien och även från Ecuador, Peru och Brasilien! Helt otroligt!

 

Det inhandlades många rara orkidéer som säkert kommer att vårdas ömt runt om i Skåne.

 

En del av oss stannade kvar under eftermiddagen för att lyssna på föredrag medan andra åkte tillbaka till hotellet för att vila eller för att inventera utbudet av andra begivenheter i Stukenbrock.

 

På kvällen var vi alla tillbaka hos Röllke för att delta in den grillafton som vankades. Massor av gott kött, goda tyska korvar och en mängd tillbehör bjöds det på.

 

Efter ytterligare en natts god sömn på Senne Hotel bordades bussen för återresan till våra respektive destinationer. Återfärden följde samma sträcka som nedresan (ja, i omvänd riktning förstås!) med tillägg av ett stopp i Heiligenhafen för kompletterande inköp. På resan hem hade vi dessutom ett lotteri där 10 glada vinnare vann var sin orkidée, inhandlad hos Röllke.

 

Vid 19.30-tiden var vi tillbaka i Sverige och denna fina tur tillsammans närmade sig sitt slut.

 

Vi tackar alla positiva deltagare och Lennart som körde oss på ett behagligt och säkert sätt både fram och tillbaka. Vi tackar också Lennarts personal och kolleger på Resteamet i Klippan som alltid gör sitt yttersta för att vi ska kunna genomföra våra trevliga resor.

 


Göran

Klicka på respektive bild nedan för att komma till fler foton från resan

Copyright © 2019 All Rights Reserved.