Dresden 2018

Nordvästra Skånes Orkidésällskap

Dresden Mars 2018

Bussresa till Dresden

 

Torsdagen 22 mars 06.30 var vi ett gäng från NSO som samlades vid Väla-Plantor för att åka med på den resa som SYS anordnade till den stora påskmässan i Dresden.

Resan genomfördes som brukligt med Resteamet Klippan och

efter stopp för påstigningar i Löddeköpinge, Bulltofta och Hyllie

gick färden vidare över Öresundsbron till Gedser. Efter överfarten till Rostock gick resan vidare till Dresden dit vi ankom framåt kvällen.

 

Fredagen ägnades åt den fantastiska mässan där den största mässhallen rymde massor av orkidéer från i stort sett hela världen. Det var dels utställningar och dels försäljning av de olika odlarna. Helt otroligt vilket utbud och så fantastiska arrangemang vi fick ta del av. Det är helt otroligt så många människor världen runt som är intresserade av orkidéer och vilka olika arter det finns.

 

Förutom orkidéer fanns det även andra rara växter att beskåda och de övriga hallarna fanns allt mellan himmel och jord till beskådande. Det är ju en mässa för trädgård och fritid m.m. så variationen är stor.

 

Under lördagen erbjöds en guidad rundtur i Dresden för de som inte ville tillbringa ytterligare en heldag på mässan. Vi som deltog i denna tur fick veta en hel del om dagens Dresden men framförallt den långa historia som staden har.

 

Söndag morgon var det så dags att vända hemåt igen. Samma resväg som på torsdagen fast naturligtvis i omvänd riktning. Återkomst till Väla-Plantor sent söndag kväll.

 

För oss som inte tidigare varit i Dresden var det en fin upplevelse som säkert många vill göra om, flera av de som var med har ju faktiskt varit där flera gånger tidigare så det är ett populärt arrangemang.

 

Klicka på bilden för att se fler bilder

Copyright © 2019 All Rights Reserved.